Information om mig

Mitt namn är Åsa Arksäter.

Jag har arbetat med människor i hela mitt liv och har varit konstant nyfiken på vad som driver oss, vad som håller oss uppe och hur vi hanterar livet med allt vad det innebär.
Jag har mediterat och använt mig av mental träning i över 25 år.

Min nyfikenhet och behov av förståelse har lett till flertalet utbildningar, bland annat via, alternativa fristående utbildningar, gymnasialt, folkhögskola och universitet.
Jag är utbildad undersköterska, hälsokonsult, healer och medium.
Kurser jag läst är bland annat Hälsokonsult för Maija Rusiniemi - Maijas Hälsokonsult,
Mentalt Medium samt Bergsmeditationsledare för Terry Evans och Ingela Collin-Lendin på Creative Experiences AB.
Förutom det har jag läst  Att förstå och hantera stress, Psykologi och Sociologi på universitet, samt Personlig Utveckling genom Mental Träning på Skandinaviska Ledarhögskolan. Även  Kommunikation och Ledarskap med NVC som grund med Liv Larsson ~ Friare Liv

Jag har samlat på mig erfarenheter och kunskap både inom den andliga och den akademiska världen. Min erfarenhet av bägge världar har gett mig en helhetsbild att dessa hör ihop, att det ena ger det andra och inget fungerar utan det andra. Jag har en stark önskan att kunna förmedla sambandet mellan andlighet och vetenskap samt lyfta fram vikten av att utvecklas personligt via olika tekniker/ strategier, men främst visa på vikten att lära känna sig själv och våga möta sina känslor med allt vad det innebär. Så därav vill jag bidra till att andra ska få de redskap de behöver för att kunna utvecklas och må så bra som möjligt, hitta sin sanning. 

Självinsikt är grunden till all förändring. Då vi kan förstå oss själva och andra kan magi ske. Allt börjar med oss själva. Medvetenheten är viktigast om vi vill förändra våra liv. Innan vi blir medvetna handlar "förändringar" bara om strategier att undvika obehag. Att leva medvetet innebär en önskan att se verkligheten som den egentligen är eftersom det är först då vi kan förändra den.

Vår fria vilja är vår största gåva. Vi är inte fullt ut medvetna om den makt vi egentligen har förrän vi fullt ut förstår vidden av vår fria vilja. Vår verklighet skapas av våra beslut, vilka perspektiv vi väljer, vilken nivå av medvetenhet vi väljer utifrån vilka insikter vi väljer att ta in.

Personlig utveckling gör detta möjligt. Personlig utveckling handlar om att bli medveten om sina känslor och behov och att därifrån göra medvetna val, att bli medveten om ALLT som är du utan att gå in i rätt och fel-tänk, skuld och skam, utan se vad du behöver för att skapa allt detta utan att det blir på bekostnad av dig själv eller andra. Vilka behov som inte är tillgodosedda i relation till obehagliga känslor och vilka strategier jag eventuellt kan hitta för att tillgodose dem i fortsättningen.

Mina viktigaste beslut är en önskan om att leva medvetet, i varje stund. Jag vill inte vara styrd utifrån, av egna omedvetna mönster, av tillfälliga känslor av obehag. Jag vill se, förstå, uppleva verkligheten som den egentligen är. Jag vill leva medans jag lever.

Andlighet, vad är det? Vad betyder andlighet för dig? 
I mitt arbete som medium möts jag ofta av att andlighet är likställt med att vara medial, synsk osv, men för mig är det så mycket mer, för mig handlar det inte främst om att förmedla budskap från andevärlden. Det handlar om att leva ett medvetet liv i harmoni med sig själv och allt levande, att inspirera andra att göra detsamma och visa hur det är möjligt! Att jag sen har möjlighet att förmedla budskap är en extra bonus. 

Jag har levt med mediala upplevelser sen barnsben, ofta har jag inte kunnat förstå vad jag upplevt, trott att alla upplever samma men eftersom insåg att så inte var fallet och blev tyst för att smälta in. Detta resulterade i att jag inte alltid mådde så bra då en stor del av mig fick stå tillbaka. Så 24 år gammal började min resa med mig själv inåt för att hitta tillbaka till en plats inuti som var trygg och harmonisk. Lite visste jag att vad denna resa skulle ta med mig på. Och den fortsätter ännu. Mina utbildningar och kurser genom åren har lett till att jag insett att den röda tråden i allt mitt arbete som medium är självkännedom och personlig utveckling.


 

 Förbered dig för kommande äventyr

— Våga lita till dig själv  —